Kemisk Peeling i Stockholm: En Guide till Strålande och Ungdomlig Hud hos Athena Beauty

 

Välkommen till Athena Beauty i Stockholm, en ledande destination för avancerad hudvård och estetiska behandlingar. Vår specialitet, kemisk peeling, är en omvandlande skönhetsbehandling som erbjuder märkbara resultat för en rad olika hudproblem. Denna guide ger dig en djupgående förståelse för kemisk peeling och dess många fördelar.

Inledning till Kemisk Peeling

Kemisk peeling är en exfolierande behandling som syftar till att förbättra hudens övergripande utseende genom att avlägsna det skadade yttre lagret av hud. Denna process stimulerar hudens naturliga regenerationsprocess, vilket resulterar i en friskare, jämnare och mer ungdomlig hudton.

Varför Välja Kemisk Peeling?

Kemisk peeling erbjuder en rad fördelar som kan anpassas efter din unika hudtyp och specifika problem, inklusive:

 • Förbättrad textur och ton
 • Minskning av fina linjer och rynkor
 • Behandling av akne och minimering av ärrbildning
 • Korrigering av solskador och åldersfläckar
 • Stimulering av kollagenproduktion

Vetenskapen bakom Kemisk Peeling

Vår metod för kemisk peeling involverar användning av säkra, kontrollerade syror som alfa- och beta-hydroxisyror (AHA och BHA), trichloreddiksyra (TCA), och i vissa fall, fenoler. Dessa syror löser upp de döda hudcellerna, vilket främjar en naturlig exfolieringsprocess och lämnar huden fräsch och förnyad.

young woman having facial skincare treatment
Kemisk Peeling​

Djupgående Kemisk Peelingbehandlingar hos Athena Beauty

Anpassade Peelingprogram

På Athena Beauty förstår vi att varje kunds hud är unik. Våra experter skapar därför anpassade peelingprogram som riktar sig mot just dina hudvårdsbehov och mål. Vi erbjuder en rad olika peelingbehandlingar, från ytliga till djupare alternativ, beroende på din hudtyp, tillstånd och önskat resultat.

Konsultationsprocessen

Varje resa mot hudförnyelse börjar med en personlig konsultation. Under detta möte utför våra hudvårdsexperter en noggrann analys av din hud och diskuterar dina specifika bekymmer och mål. Detta steg är avgörande för att säkerställa att vi väljer den mest effektiva och säkra peelingen för dig.

Behandlingsförloppet

Under din kemiska peelingbehandling applicerar vi noggrant den valda peelinglösningen på din hud. Denna process varierar i tid och intensitet beroende på typen av peeling och dina specifika hudvårdsbehov. Efter behandlingen får du detaljerade eftervårdsinstruktioner för att maximera dina resultat och säkerställa en smidig återhämtningsprocess.

Eftervård och Återhämtning

Omedelbara och Långsiktiga Resultat

Efter en kemisk peeling kan du omedelbart märka en förbättring i hudens struktur och utseende. Med tiden, när huden läker och regenererar, kommer du att se ytterligare förbättringar. Flera behandlingar kan rekommenderas för att uppnå optimala resultat, särskilt för djupare hudproblem som svår akne och ärrbildning.

Viktiga Eftervårdsåtgärder

Efter din behandling är det viktigt att följa våra eftervårdsinstruktioner noggrant. Detta inkluderar att undvika direkt sol exponering, användning av milda hudvårdsprodukter, och att undvika att plocka eller skrapa på det behandlade området. En noggrann återfuktning och användning av solskydd är också avgörande för att skydda och bibehålla dina resultat.

Vem är Kemisk Peeling För?

Kemisk peeling passar för en mängd olika hudtyper och tillstånd, men det är inte lämpligt för alla. Under din konsultation kommer vi att bedöma din hud och diskutera eventuella kontraindikationer, som vissa hudsjukdomar, graviditet och användning av vissa mediciner.

Boka Din Kemisk Peeling hos Athena Beauty

Är du redo att uppleva föryngringen av kemisk peeling? Kontakta oss på Athena Beauty i Stockholm för att boka din konsultation och börja din resa mot en klarare, jämnare och mer ungdomlig hud idag.

Att tänka på:

Före Kemisk peeling behandling:

 

 • Utför ingen vaxning, epilering eller hårblekning i behandlingsområdet 2 veckor innan din behandling.

   

 • Meddela oss om du får munsår innan din behandling, så bokar vi om tiden.

   

 • Undvik att sola 1 vecka innan din behandling.

   

 • Drick rikligt med vatten dagarna innan din behandling.

   

 • Detta hjälper till att hålla huden återfuktad och redo för behandlingen.

   

 • Undvik alkohol och nikotin minst 24 timmar före behandling, eftersom dessa kan öka risken för blåmärken och svullnad.

 

Efter Kemisk peeling behandling:

 • Undvik att träna eller utsätta huden för värme/värmeökning de första 24 timmarna.

   

 • Undvik att använda ”aggressiva” hudvårdsprodukter i 48 timmar.

   

 • Undvik produkter som innehåller AHA om inte din behandlare specifikt rekommenderar det.

   

 • Om huden flagnar ska du INTE klia eller riva på huden och absolut INTE dra loss flagorna. De ska ramla av av sig själva för att undvika att skapa ärr.

   

 • Vaxa inte ansiktet på 2 veckor efter din behandling.

   

 • Utsätt inte huden för solarium eller solande under de första 4 veckorna efter din behandling. Gör du en kur, så gäller detta under hela kuren och minst 4 veckor efter sista behandlingen.

Vill du läsa mer om kemisk peeling , kika in våran blogg om ämnet Kemisk peeling

Kemisk Peeling FAQ

Priset för kemisk peeling varierar beroende på klinikens läge, peelens typ och behandlingens omfattning. I Stockholm kan priser ligga någonstans mellan 800 och 3000 SEK per session.
Det bästa valet av kemisk peeling beror på hudtyp, hudens tillstånd och önskat resultat. Vanliga alternativ inkluderar glykolsyra, salicylsyra och TCA-peeling.
Valet mellan microneedling och kemisk peeling beror på hudens behov. Microneedling är effektivt för ärr och rynkor, medan kemisk peeling är bra för pigmentförändringar och fina linjer.
Resultaten av en kemisk peeling kan variera, men vanligtvis varar effekterna i flera månader. Regelbundna sessioner rekommenderas för bestående resultat.
Efter en kemisk peeling kan huden vara röd och känna sig stram. Fjällning och lätt irritation kan också förekomma under återhämtningsperioden.
Efter helande blir huden vanligtvis jämnare, klarare och med färre defekter. Resultatet varierar dock från person till person.
Ja, i stort sett. Exfoliering är en bred term som inkluderar alla metoder för att avlägsna döda hudceller från hudens yta, varav peeling är en metod.
Efter en kemisk peeling genomgår huden en läkningsprocess som inkluderar fjällning och förnyelse, vilket resulterar i friskare och klarare hud. Läs mer om våra tips om efter Kemisk Peeling längre upp
Fjällning kan variera men är vanligtvis i 3-7 dagar beroende på peelingens styrka.
Ja, men det är viktigt att vara försiktig. Använd milda rengöringsmedel och undvik att skrubba eller använda varmt vatten under de första dagarna efter behandlingen.
Det är möjligt, men viktigt att vara extra försiktig med solskydd, då huden blir mer känslig för solen efter peeling.
Det beror på individuella hudbehov. Konsultation med en hudspecialist kan hjälpa till att bestämma den mest lämpliga behandlingen.
Det rekommenderas att vänta tills huden har läkt helt, vilket kan ta några dagar, innan du använder smink.
Ja, peeling kan vara mycket fördelaktigt för ansiktet, då det hjälper till att förnya hudcellerna och förbättra hudens övergripande utseende.
Hollywood peeling, även känd som carbon laser peeling, är en icke-invasiv behandling som använder en laser för att förbättra hudens ton och struktur.
Det finns hemmabehandlingskit för kemisk peeling, men för säkerhets skull och bästa resultat rekommenderas det att genomföra behandlingen hos en certifierad specialist.